Hands off Venezuela Sverige

Revolutionens besök har börjat

Posted on: februari 22, 2007

Denna vecka är Carlos Escarrá, vice ordförande i Venezuelas utrikesutskott, på besök i Sverige för att sprida den bolivarianska revolutionens budskap och svara på frågor om utvecklingen i landet. Ikväll, torsdag 22:a februari, höll föreningen Resolver ett öppet möte med Escarrá på Stockholms Universitet.

Mötet började med en genomgång av Venezuelas historia, från tiden innan spanjorernas ankomst via befrielsekrigen till tiden med USA-lydiga regeringar och slutligen den bolivarianska revolutionens födelse och förlopp. Escarrá tog också upp frågan om den s.k. ”Ley habilitante” som givit Hugo Chávez makt att på vissa områden fatta beslut genom dekret i 18 månader. Escarrá poängterade att nästan alla venezolanska presidenter använt denna lag de senaste 50 åren, och att nationalförsamlingen givetvis kommer fortsätta stifta en rad lagar. Närvarade på mötet gjorde ungefär 100 personer, av vilka många var latinamerikaner.

På lördag fortsätter Escarrás besök i Sverige med två öppna möten: först 10:30 i Gamla Riksdagshuset under rubriken ”USAs och EUs politiska intervention i Venezuela och Latinamerika” i Vänsterns Internationella Forums regi, och sedan på Drabanthuset i Uppsala 15:00 och framåt på temat Folkmakt. Hands off Venezuela Stockholm kommer närvara på kamraterna i Resolvers möte i Uppsala och där sälja böcker och samla in pengar till Freteco, de arbetarstyrda fabrikernas organisation i Venezuela.

PS. Notera videoavdelningen, där man bl.a. kan se en 13 minuter lång video om Hands off Venezuela-kampanjen, tal av Chávez om det nya förenade socialistiska partiet, eller ett kort klipp från Hugo Chávez besök i London förra året, där han tackar Hands off Venezuela-kampanjen för solidaritetsarbetet. DS.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: