Hands off Venezuela Sverige

Besök från revolutionens Venezuela

Posted on: mars 31, 2007

Venezuelaner på besök

Resolver, ett solidaritetsnätverk med det revolutionära Venezuela, har bjudit in sex personer som kommer att åka runt i Sverige. De kommer att åka till olika orter i Sverige. Tre av dem kommer att komma till Göteborg och Malmö där Hands off Venezuela är med och arrangerar öppna möten ihop med andra organisationer.

GRETEL CASTRO: arbetar vid den Socialistiska skolan för social utbildning. Pratar om kvinnans roll i den bolivariska revolutionen.

RONALD BARNEY: socialarbetare aktiv inom Mission Robinson, Frente Francisco de Miranda, organisatör för lokalsamhällsråden i Caracas. Pratar om utbildningens roll.

OSWALDO RIVERO: medlem i den revolutionära rörelsen Tupamaros. Pratar om den revolutionära rörelsen, lokalsamhällsråden och Venezuelas förenade socialistiska parti.

Övriga på besök i Sverige:

LUIS RANGEL: Sociolog, socialarbetare, sitter i ledningen för Tupamaros i Caracas. Pratar om den revolutionära rörelsen, lokalsamhällsråden och Venezuelas förenade socialistiska parti.

WILLIAM RODRIGUEZ: Advokat, tagit iniativ till föreningen Norge-Venezuela i Venezuela. Medlem av folkliga rörelser, socialarbetare, arbetar med lokalsamhällsråd. Pratar om lokalsamhällsråd, organisationer avgörande för att bygga det tjugoförsta århundrandets socialism.

ISELIN ÅSEDOTTER STRÖNEN: Socialantropolog vid Universitet i Bergen. Skrev sin magisteruppsats om hur ett fattigt venezolanskt samhälle förändrats under den bolivariska revolutionen.

Info

Resolver 

Frente Fransisco de Miranda

Frente Fransisco de Miranda är Venezuelas största ungdomsorganisation med 15 000 medlemmar. Har Simon Bolívar, Francisco de Miranda och Che Guevara i sin logo. Organisationen verkar för för att skapa den nya människan och ser Hugo Chavez som sin ledare.

Den revolutionära rörelsen Tupamaros är en venezuelansk politisk grupp som beslutat att ansluta sig till det nystartade Venezuelas förenade socialistiska parti.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: