Hands off Venezuela Sverige

Öppet möte om Venezuela i Göteborg 14:e april

Posted on: april 11, 2007

Det är fem år sedan statskuppförsöket i Venezuela slogs ner. Vad var det som hände? Hur ser hoten ut mot revolutionen idag?

Öppet möte på lördag 14/4 klockan 12, Vänsterpartiets lokaler, andra långgatan 20

Arrangörer Ung Vänster centrum/östra och Hands off Venezuela Göteborg

Sedan snart ett decennium pågår en revolution i Venezuela. Miljontals människor har blivit politiskt medvetna och deltar i arbetet för ett mer demokratiskt och rättvist samhälle. Fattigdomen och arbetslösheten har reducerats kraftigt, analfabetismen utrotats och hälsovården och skolan förbättrats avsevärt. Detta har varit möjligt sedan man börjat använda landets stora oljerikedomar för att hjälpa det stora flertalet, istället för att låta en liten elit berika sig.

I april 2002 försökte delar av högern, näringslivet och militären stoppa den här utvecklingen genom att avsätta den demokratiskt valda regeringen och president Chávez i en statskupp. Men folket lät sig inte tystas, och efter mindre än två dygn var den rättmättiga regeringen tillbaka vid makten.

Med anledning av femårsdagen av statskuppförsöket arrangerar Ung Vänster centrum/östra Göteborg och Hands off Venezuela ett öppet möte där vi frågar oss: – Vad var det som hände? Hur ser hoten mot revolutionen ut idag?

Vi inleder kl 12 med en diskussion kring statskuppen och tittar på den prisbelönta dokumentärfilmen ”The revolution will not be televised” som handlar om händelserna i april 2002. Kl 14 berättar Johan Svensson från Ung Vänster Backa-Lundby om sitt besök i Venezuela och om folkrörelserna där.

Hjärtligt välkomna till Vänsterpartiets lokaler, Andra Långgatan 20, lördag 14/4 kl 12!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: