Hands off Venezuela Sverige

Fem år sedan statskuppen i Venezuela slogs tillbaka – lyckat möte i Göteborg

Posted on: april 16, 2007

Möte 14:e April

Lördag den 14:e april höll Hands off Venezuela ihop med Ung Vänster Centrum/Östra ett möte till minne av folkets seger över statskuppen i Venezuela år 2002. Drygt ett 20-tal personer kom, de allra flesta från Ung Vänster.

John Lyshag, medlem i Hands off Venezuela och Ung Vänster Centrum/Östra, började med att hålla en inledning och pratade sen om kuppen 2002, lockouten strax därefter och om folkomröstningen 2004 som oppositionen satte igång för att försöka avsätta Chavez. Han pratade också om betydelsen av revolutionen i Venezuela. Efter det visades dokumentären ”The revolution will not be televised” som är en ögonvittnesskildring av kuppen och hur den slogs tillbaka.

Johan Svensson, medlem i Ung Vänster och elev på Kvarnby Folkhögskola, berättade om sina erfarenheter från sin vistelse i Venezuela och om de människor som han intervjuat. Det var bland annat ungdomar som organiserar soppkök, utbildning och sjukvård bland Venezuelas fattiga massor. Johan pratade också om hur den bolivarianska rörelsen ser på sin egen revolution i dagsläget och hur man ska skapa socialism.

Text: Ylva Vinberg

Foto: Felicia Augustsson

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: