Hands off Venezuela Sverige

1,3 miljoner bolivares till de ockuperade fabrikerna

Posted on: augusti 16, 2007

freteco-beskuren.jpg

31 juli lämnade Hands off Venezulea-kampanjen över 1355000 bolivares eller 4607 kronor till FRETECO – föreningen för ockuperade fabriker i Venezuela. Stort tack till alla som bidragit till insamlingen, varje krona kommer väl till användning!


Under året har Hands off Venezuela Sverige organiserat en insamling till stöd för de ockuperade fabrikernas rörelse i Venezuela (Freteco). I Ängelholm, Göteborg, Stockholm och Malmö har insamlingsbössorna synts på demonstrationer, öppna möten och föreningslokaler. I Stockholm arrangerades en Venezuela-kväll med föredrag och musik till förmån för Freteco. På Irak- och Kommunaldemonstrationer har vi klämt oss fram för att få ihop pengar till de kämpande arbetarna i Venezuela.

31 juli lämnades de insamlade pengarna över. Representanterna för FRETECO meddelade att pengarna kommer komma väl till pass inte minst till att trycka flygblad.

Arbetarklassen i Venezuela plågas av motsättningar inom den bolivarianska fackföreningen UNT, samtidigt som arbetarklassen behövs i spetsen för revolutionen mer än någonsin. Arbetarna som ockuperar företagen har ett stort behov av solidaritet då de i många fall står helt utan lön. Freteco hade för några veckor sen ett nationellt möte på Invevalfabrikens område, där arbetarna diskuterade vägen till socialismen och förutsättningarna för att bygga den (se http://www.marxist.com/historic-freteco-meeting-factories060707.htm).

Erik Andersson

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: