Hands off Venezuela Sverige

Rapporter från Hands off Venezuelas nationella aktionsdag 1 december

Posted on: december 3, 2007

Lördagen den 1 december genomförde Hands off Venezuela en nationell aktionsdag, i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund var vi ute och delade ut flygblad ”Mediakampanj bekämpar vänsterpolitik i Venezuela”. Flygbladet syfta till att uppmärksamma folkomröstningen och bemöta några av de lögner som sprids. Behovet av Hands off Venezuela kampanjen är större än någonsin.

Nu gäller det att tänka som filosofen Spinoza ”varken skratta eller gråta utan att förstå”. Vi behöver fundera över vad som gick fel i folkomröstningen. I flera olika revolutioner har ett tillfälligt nederlag resulterat i att kampen istället tagits till en ni nivå. Vi får inte förlora våra känslor för proportioner. Alla som stödjer revolutionen behöver studera och analysera vad det är som har hänt. Vi på Hands off Venezuela kommer att publicera artiklar som vi uppmuntrar alla läsare att ta del av. Vi behöver utveckla kampanjen och ha fler utåtriktade aktiviteter och engagera fler. Engagera dig du också bilda Hands off Venezuela grupper där du är aktiv.

Angered, Göteborg

Trots regn och blåst så var vi 7 HOV aktivister som gavs oss ut lördagen 1 december för att sprida flygblad om folkomröstningen och samla in pengar till FRETECO (revolutionära fronten för fabriksockupationer och arbetarkontroll). Vi delade ut över 500 flygblad och samlade in 285 kronor till FRETECO. Flera kom fram och pratade, en man sa att se ungdomar som var ute och försvarade Venezuela var det bästa han sett på länge, han var glad att se att det finns ungdomar som för kampen vidare när de gamla tröttnat. En annan man kom fram och frågade varför vi var där och när jag sa att vi stödde Chavez och revolutionen så sa han ”bra annars hade jag inte velat prata med er”. Vi kände att det var väldigt positivt och vi kommer snart gå ut igen för att sprida information och samla in pengar. Nästa möte är torsdagen 6 december kl 19:00 Viktoriahuset, Linnegatan 21.

Kontakt: martin.loof@gmail.com, 073-7040457

Stockholm

Mitt på dagen under lördagen 1 december delade vi ut några hundra flygblad vid Sergels torg, Mariatorget och Slussen. Det märktes av att stressfaktorn var hög i julhandeln men likväl var det en del som stannade och pratade. Det var tydligt att Venezuela är en fråga som intresserar många. Vissa vill ha fler flygblad att ge till vänner och andra var intresserade av att komma på möten.

Malmö/Lund

I Malmö träffades vi 8 Venezuela vänner för att under några timmar dela ut flygblad inför folkomröstningen i söndags, och därmed bidra till att sprida mer kunskap och information om vad som sker i Venezuela. Trotts det trista höstvädret var alla vid gott mod och vi delade upp oss i fyra grupper (varav en efter en stund drog vidare till Lund för fortsatt utdelning). På så vis fick vi flygblad utdelat i större delen av centrala Malmö mitt under lördagens mest intensiva timmar. Över femhundra flygblad delades ut och flera stannade intresserat upp och småpratade en kort stund. Helt klart är att det som händer i Venezuela intresserar folk.

Men det är också klart att de flesta känner till högeroppositionens argument bättre än våra. Det är inte så konstigt med tanke på att media i Sverige har en tydlig tendens i sin vinkling av alla händelser i Venezuela. Vi som är socialister måste arbeta vidare med att sprida vidare vår syn på vad utvecklingen i Venezuela innebär och har för betydelse. Det är ännu viktigare nu med tanke på resultatet av folkomröstningen. Det finns en risk att kontrarevolutionen nu känner luft under vingarna och försöker ta tillfället i akt. Det innebär att vår uppgift är ännu mer angelägen nu än tidigare.

Vi som träffades bestämde oss också för att ha ett Hands off Venezuela Malmö/Skåne möte nästa onsdag. Vi träffas den 12:e kl 18.00 på café Tellus, på Ystadsgatan. Är du intresserad så bara kontakta oss på: info@handsoffvenezuela.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: