Hands off Venezuela Sverige

Ung Vänster Göteborg-Bohuslän stödjer HoV:s upprop

Posted on: februari 16, 2008

Nu i helgen har Ung Vänster Göteborg-Bohuslän distriktsårskonferens. Ett antal representanter för klubbarna i distriktet är samlade för att besluta om verksamheten det närmaste året, diskutera politiska ställningstaganden och välja ny distriktsstyrelse. På initiativ av Hands off Venezuela-aktivister lades en motion som uppmanade distriktet att stödja kampanjens upprop till arbetarrörelsen, som sedan tidigare stöds av bl.a. Vänsterns Studentförbund samt Ung Vänster Skåne, Storstockholm och Uppsala.

Distriktsårskonferensens ombud beslutade – mot distriktsstyrelsemajoritetens förslag – med stor majoritet att stödja uppropet. Därmed har nu Ung Vänsters tre största distrikt uttalat sitt stöd till uppropet, som sedan våren 2007 spridits i arbetarrörelsen. Uppropet kommer också tas upp på Ung Vänsters kongress i mars, där det finns stora förhoppningar om att få ett brett stöd för revolutionen i Venezuela.

Ta upp uppropet i din fackklubb, partiförening, arbetarkommun, klubb eller distrikt! Alla underskrifter är välkomna, men det viktigaste är att delta i Hands off Venezuela-kampanjen för att sprida solidariteten med revolutionen vidare. Vill du starta en lokal Hands off Venezuela-grupp där du bor, eller bli aktiv i grupperna i Stockholm, Göteborg eller Malmö? Kontakta oss på info@handsoffvenezuela.se för information!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: