Hands off Venezuela Sverige

Vänsterpartiet i Falun stödjer uppropet

Posted on: mars 3, 2008

Vänsterpartiet i Falun blev första vänsterpartiförening som ställde sig bakom Hands Off Venezuelas upprop till stöd för revolutionen i Venezuela och för en solidaritetskonferens. Krister Andersson, ordförande för Vänsterpartiet i Falun, berättar varför.

Ni har som första Vänsterpartiförening ställt er bakom Hands Off Venezuelas upprop till arbetarrörelsen. Varför tycker du att det är viktigt att stödja den revolutionära utvecklingen i Venezuela?

Det är väl ganska så självklart att Vänsterpartiet som kanske är det enda arbetarpartiet med internationell solidaritet som ett av sina viktigaste medel ska stödja Venezuelas utveckling till att bli en socialistisk stat med deltagande demokrati.

Vad tycker du att vi i den svenska arbetarrörelsen kan lära oss av utvecklingen i Venezuela?

Lära och lära, det som känns viktigt att ta del av är nog den deltagande demokrati som utformas i landet och som verkar fungera so far. Sen är ju varje land unikt i sig så det är inte så lätt att ”kopiera” ett annat lands framgångs koncept. Men att ta del och försöka få folket med sig och ge folket riktig demokrati så att dom känner att dom kan påverka är nog viktigt att ta till sej och lära sig mer av Venezuela.

Henrik Wolgast

Hands off Venezuela Dalarna

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: