Hands off Venezuela Sverige

Ung Vänster antog uppropet för Venezuela

Posted on: mars 25, 2008

I påskhelgen höll Ung Vänster förbundskongress i Arboga. Strategin för verksamheten de närmaste åren diskuterades, det valdes förbundsstyrelse och andra instanser. Kongressen hade som tema “Upp till kamp – bygg en motståndsrörelse” och präglades av god stämning.

Bland kongressombuden fanns en rad Hands off Venezuela-aktivister och många aktivister som besökt Venezuela de senaste åren, framförallt genom Ung Vänsters folkhögskolekurs “Att förändra världen” på Kvarnby Folkhögskola.

Ung Vänstrare som är aktiva i Hands off Venezuela-kampanjen drev en motion som innebar två saker: att Ung Vänster ska stödja Hands off Venezuela-kampanjen och anta uppropet till arbetarrörelsen. Aktivisterna på plats samlade in namn till ett bifallsyrkande, och lyckades samla in 30 namn. Förbundsstyrelsen föreslog avslag, och argumenterade främst utifrån olika formella utgångspunkter, som att förbundet inte har för vana att anta upprop, att man inte höll med om alla detaljer, att det finns dåliga saker som händer i Venezuela osv.

Efter en längre diskussion där ett flertal kamrater som inte varit aktiva i Hands off Venezuela-kampanjen försvarade motionen i talarstolen, antogs den med röstsiffrorna 90-68. Bifallet av motionen på Ung Vänsterkongressen innebär ett stort framsteg för solidariteten med Venezuela i Sverige, och visar på vad som kan uppnås med ett seriöst arbete. Folk ser att det är vi som informerar om revolutionen, som försvarar den mot dess fiender , men som också förmår analysera och kritisera.

Nästa steg blir nu att bygga upp en stabil ekonomisk bas för solidaritetsarbetet, och att arbeta vidare med att samla stöd för uppropet i fackföreningsrörelsen, Vänsterpartiet och SSU. Ta upp Venezuelafrågan i din partiförening, klubb eller sektion! För att lämna ekonomiska bidrag, sätt in valfri summa på Venezuelafonden,

PG 458609-5.

För mer information, maila info@handsoffvenezuela.se!

 Erik Andersson, Hands off Venezuela Sveriges samordningsgrupp

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: