Hands off Venezuela Sverige

Sex ur Vänsterpartiets partistyrelse har reserverat sig angående motion om Hands off Venezuela på Vänsterpartiets kongress

Posted on: juni 3, 2008

Sex medlemmar i partistyrelsen har reserverat sig mot svaret på motion A115 och föreslår att partistyrelsen ska få ta del av Hands off Venezuelas upprop och ta ställning till uppropet. Det är sex av av trettiotre ledamöter. Här kan du se vilka som sitter i partistyrelsen. 

 

A115

Vilmer Andersen, Eva Björklund, Francisco Contreras, Ann-Margarethe Livh, Anders Neergaard och Bo Strömbäck

Vi reserverar oss mot svaret på A115 till förmån för följande motionssvar:

A115

 

Vänsterpartiet har i flera olika sammanhang uttalat sin sympati och sitt stöd för huvudmålsättningen i demokratiseringsprocessen i Venezuela, d v s att skapa större ekonomisk och social rättvisa och utveckla demokratin, det medborgerliga inflytandet och deltagandet i det politiska beslutsfattandet. Det har skett på många olika sätt och på olika nivåer i samhället. Vänsterpartiet har även uttalat sig mot olika försök från USA:s sida att med olika medel försöka störta den demokratiskt valde presidenten genom kuppförsök eller underminera hans ställning med hjälp av sanktioner.

 

Att fatta ett beslut om att signera en specifik text till ett dokument som inte förväg förläggs kongressombuden bland andra kongresshandlingar utan endast hänvisas till, torde dock vara en olämplig ordning. Det vore därför bättre att partistyrelsen fick ta del av, studera och ta ställning till det upprop, Hands off Venezuela, som motionären hänvisar till i sin motion.

 

Motionären föreslår vidare att vänsterpartiet bör ta kontakt med Venezuelas förenade socialistparti (PSUV). Motionären nämner att partiet är ett enhetsparti under uppbyggnad. Partiet är sålunda under en mycket ny företeelse i venezolansk politik. Vänsterpartiet har tidigare haft ett visst utbyte med andra partier i Venezuela. Det torde följaktligen vara rimligt att den kommande PS närmare undersöker vad den nya partibildningen, PSUV, och vad den innebär för vårt partis kontakter i Venezuela och därefter tar ställning hur våra kontakter i Venezuela skall utformas.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: