Hands off Venezuela Sverige

Lyckade Hands off Venezuela-konferenser i Brasilien och Finland

Posted on: juni 16, 2008

Under det senaste året har Hands off Venezuela-kampanjen växt till sig rejält och även spridits till nya länder, som Brasilien och Indonesien. I Brasilien organiserade MST (De jordlösas rörelse, med 2 miljoner medlemmar), Hemlösa arbetares rörelse (MTST), Arbetslösa arbetares rörelse (MTD), Fabriksockupationsrörelsen och en rad andra organisationer en nationell Hands off Venezuela-konferens med 200 deltagare nyligen. Konferensen var en framgång och ett viktigt steg i utvecklingen av Hands off Venezuela-kampanjen i världen. MST:s och andra sociala rörelsers roll i organiserandet av Hands off Venezuela-kampanjen i Brasilien visar på att kampanjen har slagit rot i Latinamerikas massrörelser, och är ett tydligt svar till de som beskriver HoV-kampanjen som smal.

Också i Finland rör saker på sig: från en småskalig start för två år sedan har kampanjen växt till sig betydligt i vårt östra grannland – i helgen organiserades en grundningskonferens med 30 deltagare. På plats fanns bl.a. Kubas ambassadör och i övrigt en blandad samling vänsteraktivister, många från Vänsterförbundet och solidaritetsrörelsen med Kuba.

Efter den framgångsrika talarturnén och det stora stödet för vårt upprop – där Ung Vänster och Vänsterns Studentförbund är de tydligaste exemplen – ser vi med tillförsikt på framtiden för kampanjen i Sverige. I takt med att kampanjen får allt starkare fotfäste i arbetarrörelsen kommer solidariteten med revolutionen i Venezuela bli en fråga som ingen kan ignorera.

Erik Andersson

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: