Hands off Venezuela Sverige

Bekämpa kuppförsöken i Bolivia och Venezuela!

Posted on: september 16, 2008

Nyligen har det avslöjats hur högt uppsatta militärer i Venezuela varit inblandade i långtgående planer på att mörda president Chavez och ta över statliga byggnader. Inblandade var dels pensionerade officerare, men också flera som är i tjänst i den venezuelanska armén. Bland de inblandade finns generaler som är ansvariga för nationalgardet och flygvapnet. De stora mediebolagen som stödjer oppositionen har bara kommenterat detta med tystnad, vilket har lett till att olika företrädare för regeringen har ställt frågan ”Kände de också till de här planerna?” Venezuelas regering har reagerat genom att kräva att USA ambassadör i Venezuela lämnar landet.
 
Samtidigt i Bolivia så har högern mobiliserat och attackerat bönder och ockuperat statliga byggnader. Minst 30 personer har mördats, många fler är saknade. Regeringen blev tvungen att kalla in militären för att avvisa högerns paramilitära gäng. Även här har regeringen reagerat genom att utvisa USA ambassadör från landet.
 
Överklassens kupplaner i Bolivia och Venezuela visar att de aldrig kommer att tolerera att folket tar initiativet i samhället och förändrar samhället i grunden. Därför säger vi: nog med kupper i Latinamerika, det är dags att det organiserade folket övertar samhällsmakten.
Ingen kraft i världen kan stoppa arbetarklassen, bönderna och de fattiga när de beslutar sig för att förändra samhället.
 
Därför säger vi:
 
Stöd folkets motstånd i Bolivia och Venezuela!
USA ut ur Latinamerika!
Framåt mot Socialism!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: