Hands off Venezuela Sverige

Besök från revolutionens Venezuela i finanskrisens Dalarna

Posted on: november 23, 2008

Tisdagen 2/12 kl.18.00

Gamla Elverket (Globen), Ölandsgatan 8-10 Falun

Arr: Hands Off Venezuela, Ung Vänster Dalarna, Vänsterpartiet Falun och ABF

Världen över får kapitalismens kris svåra följder för vanligt folk. I Sverige duggar varslen lika tätt som i 90-talskrisen. Arbetslösheten ökar och nedskärningar i välfärden hotar runt hörnet. Vad är alternativet till denna krisfyllda kapitalism?

I Venezuela pågår sedan flera år en revolutionär process där vanliga människor organiserar sig och ifrågasätter eliternas makt och det kapitalistiska systemet. Överallt diskuteras hur man kan förverkliga en demokratisk socialism där människors behov och inte profithungern styr ekonomin. Det folkliga inflytandet ökar genom kvartersråd, kraftigt ökad social välfärd, förstatliganden av industrier och till och med arbetarstyre på vissa fabriker. Venezuelas förenade socialistiska parti (PSUV) organiserar nu 5.4 miljoner medlemmar!

Euler Calzadilla, vald delegat till grundningskongressen för JPSUV (PSUV:s ungdomsförbund), kommer till Falun för att berätta om den inspirerande utvecklingen i Venezuela.

Euler är även aktiv i FRETECO (Revolutionära fronten för fabriker under arbetarkontroll) samt i International Marxist Tendency´s venezulanska sektion CMR.

Kom och låt dig inspireras av kampen i Venezuela! Solidaritet med Latinamerikas folk!

Varmt välkommen!

Hjälp till och sprid informationen! Maila och ring, skriv ut den bifogade affischen och sätt upp den på din skola, arbetsplats eller på stan!

Frågor och info:

henrik_wolgast@hotmail.com , 0243-232810, 076-1661554

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: