Hands off Venezuela Sverige

Tre fackföreningsledare mördade – revolutionär motoffensiv

Posted on: december 2, 2008

I torsdags mördades de tre venezolanska fackföreningsledarna Richard Gallardo, Carlos Requena och Luis Hernández i staden Cagua. De tre männen ledde vid tillfället för mordet en facklig strid mot ett colombianskt företag i delstaten Aragua.Morden visar på att den venezolanska borgarklassen inte kommer acceptera att leva i fred med revolutionen och arbetarklassen, deras mål är att krossa revolutionen och besegra arbetarna, vilket de aldrig kommer uppnå. I helgen har arbetarklassen i Aragua besvarat morden med massmöten på arbetsplatser, strejker och vägblockader. De första rapporterna talar om tiotals fabriker i strid och en paralyserad delstat.

Igår talade Hugo Chávez när Rafael Isea skulle invigas som delstaten Araguas nye guvernör, och sa att Isea hade fria händer att förvandla delstatspolisen till ”en socialistisk polis styrd under lokalsamhällenas kontroll”. Chávez nämnde också fabriken Sanitarios Maracay, som tidigare genomgått åtta månader av arbetarkontroll och kamp för nationalisering, innan arbetarna nöttes ner av byråkratins motstånd, och sa:

”Alla de företag där det finns problem för arbetarna, där arbetarna inte får sina löner, där företagen exploaterar arbetarna, eller där ett företag stänger ner verksamheten och inte betalar arbetarna, eller där företaget har satt sig i skuld och inte kan betala arbetarna, de måste återtas, nationaliseras, tas över. Detta är vad socialism innebär – gemensamt ägande av produktionsmedlen.”

Ikväll gick Venezuelas inrikes- och justitieminister Tarek al-Assaimi ut och sade att man nu har gripit den man som misstänks ha mördats fackföreningsaktivisterna. al-Assaimi sa också att det hela var ett beställningsmord, och att de som beställde mordet kommer gripas inom kort.

1 Response till "Tre fackföreningsledare mördade – revolutionär motoffensiv"

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: