Hands off Venezuela Sverige

Internationellt stöd för Mitsubishiarbetarna

Posted on: februari 11, 2009

Bl.a. genom Hands off Venezuela-kampanjen har stöd för Mitsubishiarbetarna kommit från tiotals länder i världen. Från Sverige har Hands off Venezuela skickat ett brev till Venezuelas ambassad. Ambassaden har tackat för solidaritetsmeddelandet, som kommer att vidarebefordras till Venezuelas utrikesminister. Solidariteten från ungdomar och arbetare runtom i världen (Irak, Ungern, Polen, USA, Marocko osv) har bidragit till att stärka Mitsubishiarbetarnas vilja att kämpa vidare utan sina två mördade kamrater.

De två arbetskamraterna begravdes i en ceremoni med 2000 deltagande arbetare från Mitsubishi och andra arbetsplatser i delstaten. De närvarande lovade varandra att fortsätta kampen för arbetarklassens rättigheter. Ett av talen avslutades med orden:

”Från detta ögonblick kommer de få se vad en enad arbetarklass har förmåga till att uppnå, för vi kallar hela arbetarklassen till enighet. Broder, vår seger ligger i den kapacitet som arbetarna innehar, om vi står enade är vi omöjliga att besegra. Arbetarklassen är med dig, och din död kommer inte vara förgäves. Arbetarklassen lovar dig detta.”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: