Hands off Venezuela Sverige

Nytt angrepp på Mitsubishiarbetarna – solidaritet behövs!

Posted on: februari 14, 2009

På torsdag eftermiddag besköts en bil som tre arbetare från Mitsubishifabriken (MMC) åkte i. De drabbade arbetarna heter Luís López, Luís Guaregua och Alexander Rojas. Bilen mottog sju kulor, när arbetarna var på väg hem. Lyckligtvis skadades ingen av arbetarna, men detta nya angrepp visar att högern och deras lejda mördare har förklarat krig mot Mitsubishiarbetarna.

Det enorma stödet som arbetarnas sak har vunnit bland lokalsamhällesråden i området, från fackföreningarna och arbetarklassen, har gjort Mitsubishiarbetarna till en referenspunkt i den revolutionära kampen i delstaten Anzoategui, och inom hela bilindustrin i Venezuela. Denna nya attack visar att människorna bakom morden fortfarande är fria och fortsätter att konspirera mot arbetarna. Arresteringen av de korrupta poliserna som deltog i massakern är bara toppen på isberget, en liten del av ett mycket större drama, som inkluderar Mitsubishifabrikens ledning, domare, polismän och oppositionen. Vi kräver därför att såväl de som planerat och utfört dessa brott och fascistiska aggressioner.

Anzoateguis regional regering var snabbt ute och fördömde attackerna. Rafael Vega, generalsekreterare för den regionala regeirngen i Anzoategui, har nu fördömt attackerna: ”Den regionala regeringen fördömer dessa angreppshandlingar mot arbetarna, och vi står på de arbetande massornas sida. Vi kommer inte tillåta några våldsamma attacker för att skrämma de 135 arbetarnas kamp, arbetare som orättfärdigt sparkades genom en feg handling som företaget begick mot dessa arbetares arbetsrätt.”

Vi välkomnar denna attitydförändring från Rafael Vegas sida. Efter mordet på de två Mitsubishiarbetarna den 29 januari, gjorde samma Rafael Vega uttalanden på regional TV, där han la ansvar för morden på arbetarna själva. På så sätt gav han eko åt det multinationella företagets version, och därför krävde Mitsubishiarbetarna hans avgång.

Alla dessa fascistiska angrepp visar att den nationella och internationella kampanjen måste stegras. Stöd arbetarna på Mitsubishi, Vivez och andra fabriker som är ute i kamp! Vi uppmanar alla som står på arbetarklassens sida att fortsätta skicka protestmeddelanden, sprida information om dessa attacker, och samla största möjliga stöd för Mitsubishiarbetarnas sak.

Attacken är del av de våldsamma angreppen från högerns sida mot revolutionen. Syftet är ytterst att bli av med president Chavez och krossa arbetarnas organisationer, som kämpar för socialismen och för en ja-röst på söndag. Folket och arbetarna måste ha en beredskap för att mobilisera ifall denna fascistiska terrorkampanj.

Vi ber alla fackförenings-, ungdoms- och solidaritetsaktivister runtom i världen att:

Skicka stödmeddelanden till arbetarna till frentecontrolobrero@gmail.com och sindicatonuevageneracion@gmail.com

Skicka meddelanden till Anzoateguís guvernör, för att kräva ett omedelbart stopp på allt våld mot arbetarna, och att de ansvariga för morden och det senaste angreppet ska föras till rätten omedelbar. Maila följande adresser: despacho@tarekrindecuentas.com rima.saab@tarekrindecuentas.com dalia.vega@tarekrindecuentas.com  despacho@gobernaciondeanzoategui.com

Skicka meddelanden till Venezuelas regering, ambassader och konsulat, för att kräva omedelbar och fullständig utredning av dessa händelser, nationalisering av Vivexfabriken, och att Mitsubishiarbetarnas krav ska uppfyllas. Kontakta presidentens kontor på dggcomunicacional@presidencia.gob.ve

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: