Hands off Venezuela Sverige

Gratulationer till segern – framåt mot El Salvadors befrielse!

Posted on: mars 18, 2009

Med glädje har vi nåtts av nyheten att FMLN:s kandidat Mario Funes vunnit presidentvalet i El Salvador. Valet av Funes, efter 20 år av obrutet styre av dödsskvadronpartiet ARENA, visar på El Salvadors folks längtan efter frihet och rättvisa. Liksom FMLN:s tidigare presidentkandidat Schafik Handal har Funes utsatts för en massiv hetskampanj från den härskande klassen och deras media.

FMLN har, som El Salvadors överlägset största arbetarparti, stora förväntningar och krav på sig. Under den nuvarande krisen för det kapitalistiska systemet kommer försök att förändra inom ramarna för kapitalismen ställas inför avgörande prov. El Salvador är ett av de fattigaste och mest underutvecklade länderna i regionen, med en av de mest korrupta härskande klasserna.

Arbetarklassen, de fattiga och bönderna kommer att behöva kämpa hårt för att driva på förändringsprocessen i landet. Bara som del av den växande revolutionen mot USA:s och de inhemska härskande klassernas dominans kommer El Salvadors folk kunna nå befrielse.

I denna kamp kommer vi alltid att stå på arbetarnas och FMLN:s sida. Mot de härskande klassernas internationella allians ställer vi den proletära internationalismen. Ett angrepp mot en är ett angrepp mot alla.

Hasta la victoria siempre, venceremos!

Hands off Venezuela – Sverige, 18 mars 2009

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: