Hands off Venezuela Sverige

Venezuela fördömer den nya aggressionen mot Palestina

Posted on: juli 10, 2014

Nicolas Maduro, Bolivarianska Republiken Venezuelas president, beklagar i den venezuelanska regeringens och det venezuelanska folkets namn det nyligen utförda mordet på tre israeliska ungdomar, och kräver en djupgående undersökning för att finna säkra svar på vilka som är ansvariga för denna kriminella handling.

Likaså fördömer vi kraftfullt de israeliska styrkornas angrepp på Gazaremsan, som har haft tiotals palestinska offer: män, kvinnor, pojkar och flickor som beklagligen har mördats.

Venezuelas bolivarianska regering fördömer energiskt staten Israels orättfärdiga, oproportionerliga och illegala militära gensvar mot det heroiska palestinska folket, och uppmanar Israels regering att omedelbart avbryta dessa angrepp, som går emot den internationella rätten och mot den mest elementära känsla av respekt för livet och människans värdighet.

Den bolivarianska republiken Venezuela upprepar att konstruktiv dialog är den enda vägen för att skapa varaktig fred mellan de två nationerna och i Mellanöstern.

Caracas, 9 juli 2014

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: