Hands off Venezuela Sverige

Uttalande från Hands off Venezuela i solidaritet med Gaza

Posted on: januari 8, 2009

Hands off Venezuela manar alla latinamerikanska organisationer att sätta in alla tillgängliga krafter för att mobilisera till stöd för det palestinska folket. Den israeliska regimens massaker på lokalbefolkningen i Gaza understöds av USA-imperialismen, som förlitar sig på framförallt de israeliska, egyptiska och saudiska regimerna för att hålla massorna i regionen nere.

Idag är det de härskande i Israel, Egypten och Saudiarabien som USA lutar sig mot – 1973 var det den chilenska överklassen, 2002 oligarkin i Venezuela, och vi minns alla de hundratusentals kamraterna som slaktades av imperialismens lakejer på den amerikanska kontinenten under 80-talet.

När vi går ut med denna uppmaning är det därför i övertygelsen om att de latinamerikanska och arabiska folken har samma fiende – imperialismen och det kapitalistiska system som den baserar sig på. Vi har de senaste tio åren sett hur Latinamerikas versioner av Hosni Mubarrak, Kung Abdullah och Mahmud Abbas allt mer har ersatts av ledare som Hugo Chávez, Rafael Correa och Evo Morales.

Detta har möjliggjorts genom masskamp, och av detta drar vi slutsatsen att det palestinska folkets befrielse kommer sammanfalla med Mellanösterns frigörelse från imperialism och kapitalism. Vi ser med hopp på den upprorsstämning som den israeliska krigsmaskinen har väckt runtom i Mellanöstern, från Egypten till Libanon och Marocko.

För inte lång tid sedan hade de härskande i Latinamerika samma maktfullkomliga miner som eliten i Mellanöstern har nu. Det Latinamerika visar är att det går att besegra imperialismen och deras allierade, liksom den tidigare slagits tillbaka i Vietnam och Algeriet.

Vi i Hands off Venezuela kommer att delta i mobiliseringarna för Gaza med våra blygsamma krafter, och uppmanar alla andra latinamerikanska organisationer och solidaritetsrörelser att göra detsamma.

Solidaritet med folket i Gaza – alla ut på gatorna!

Hands off Venezuela Sverige

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: